Každý človek je iný a každý má tiež iné chuťové požiadavky. Rovnako aj každá odroda kávy má svoje typické chuťové vlastnosti. A aj tie sa môžu vplyvom rôznych klimatických podmienok v rôznych rokoch meniť. Zrnká kávy BANUA pochádzajú predovšetkým z vysokohorských plantáži mexického štátu Chiapas. V nadmorskej výške viac než 1100 metrov nad morom získava naša káva jemnú chuť s minimom kyslosti.
Charakteristika kávy BANUA
Druh kávy | 100% arabica, zmes zŕn z rôznych plantáži |
Lokalita | Mexiko oblasť Chiapas a vybrané plantáže Latinskej Ameriky |
Nadmorská výška | 1100 - 1200 metrov nad morom |
Spracovanie zŕn | mokrý proces |
Praženie | káva je pražená v Českej republike podľa receptúry BANUA |
Chuťový profil | veľmi mierna acidita, jemná chuť so stopami orieškov, čokolády a ovocnou vôňou |
Nie sú to len plantáže v oblasti Chiapas, ale aj ďalšie vybrané plantáže v Latinskej Amerike, kde vyberáme kvalitné kávové zrná pre kávu BANUA. Po zbere čaká na plody kávovníkov ešte dlhý proces, než sa pri pražení premení zo zelenej kávy v čerstvo upražené kávové zrná kávy. A práve praženie je jeden z najdôležitejších krokov pri výrobe kávy.
Vďaka nášmu spôsobu praženia nájdete v chuti kávy BANUA stopy orieškov a čokolády. Káva BANUA má skôr sladšiu chuť s minimom kyslosti a plným telom. Kávu čerstvo pražíme každý týždeň, preto sa k Vám dostáva vždy čerstvá v maximálnej chuťovej kondícii - ochutnajte čerstvo praženú kávu BANUA...