Slogan našeho e-shop

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný

Capuccino

Capuccino

Cappuccino sa skladá z 1 / 3 espressa, horúceho mlieka a mliečnej peny, ktorá cappuccino zdobí. Capuccino sa môže posypať trochou kakaového prášku.

Veľkú úlohu hrá kvalita espressa a práca s mliekom. Pokročilejšou prípravou cappuccina možno docieliť latté art , teda maľovanie obrázkov do cappuccina.

Príprava:

  • Ohrejeme mlieko a vytvoríme mliečnu penu. V kávovaroch Jura pomocou automatického cappuccinátora. Pri pákových prístrojch ohrejeme mlieko ručne v nerezovej konvičke cez horúcu paru.
  • Do šálky na capuccíno pripravíme espresso. Potom premiešame krúživým pohybom ruky mlieko v konvičke, spoja sa tak dve vrstvy ohriateho mlieka a peny, ktoré sa medzi tým rozdelili. Vlejeme do kávy.
  • Mliečnu penu môžeme podľa chuti posypať kakaovým práškom alebo ozdobiť čokoládovým toppingom.

Prísady

  • 1dl mlieka
  • Kávové zrná
  • Kakaový prášok (čokoládový topping)
  • Cukor (podľa chuti)
  • Cappuccino šálka (cca 140 ml)