Cappuccino sa skladá z 1 / 3 espressa, horúceho mlieka a mliečnej peny, ktorá cappuccino zdobí. Capuccino sa môže posypať trochou kakaového prášku.
Veľkú úlohu hrá kvalita espressa a práca s mliekom. Pokročilejšou prípravou cappuccina možno docieliť latté art , teda maľovanie obrázkov do cappuccina.
Príprava:
- Ohrejeme mlieko a vytvoríme mliečnu penu. V kávovaroch Jura pomocou automatického cappuccinátora. Pri pákových prístrojch ohrejeme mlieko ručne v nerezovej konvičke cez horúcu paru.
- Do šálky na capuccíno pripravíme espresso. Potom premiešame krúživým pohybom ruky mlieko v konvičke, spoja sa tak dve vrstvy ohriateho mlieka a peny, ktoré sa medzi tým rozdelili. Vlejeme do kávy.
- Mliečnu penu môžeme podľa chuti posypať kakaovým práškom alebo ozdobiť čokoládovým toppingom.
Prísady
- 1dl mlieka
- Kávové zrná
- Kakaový prášok (čokoládový topping)
- Cukor (podľa chuti)
- Cappuccino šálka (cca 140 ml)